0892 29 97 72 0888 60 86 54info@bgapt.org ; info.bgapt@gmail.com
Лекцията е отворена за всички заинтересовани! Не се изисква регистрация и предварително записване.
 
Д-р Мануел Риго ще изнесе лекция на тема: „Correspondence between brace аnd PSSE (Physiotherapy Scoliosis Specific Exercises) principles of correction.” (Взаимовръзката между принципите на корекция при специфичните физиотерапевтични упражнения (СФУС) и корсетолечението при сколиоза“).
 
Лекцията е част от научната програма на XX-та международна конференция по Спортна медицина, която ще се проведе в комплекс „Царско село”, София на 11 ноември 2019г.
 
Начало на научната сесия: 15:45 часа
 
Курсът Шрот BSPTS – C1 за 3–D третиране на сколиозата стартира на 7 ноември 2019 г. Лектори ще бъдат д-р Мануел Риго и Борислав Чонгов.
 
Асоциацията на физиотерапевтите в България ще удостои д-р Мануел Риго с плакет за принос към изграждането и развитието на метода BSPTS в България.
 
Д-р Риго е основател на Barcelona Scoliosis Physical Therapy School (BSPTS) 2009г., първи президент и един от създателите на Society on Scoliosis Orthopaedic and Rehabilitation Treatment (SOSORT). Д-р Риго е почитан и признат учен с ценен принос към изследването на сколиозата и корсетолечението в света.
 
Курсът Шрот BSPTS – C1 се организира от Асоциaцията на Физиотерапевтите в България и с подркепата на Българска Ортопедична и Травматологична Асоциация.