0892 29 97 72 0888 60 86 54info@bgapt.org ; info.bgapt@gmail.com

Асоциация на физиотерапевтите в България поздравява всички колеги със Световния ден на Физиотерапията, който се отбелязва всяка година на 8 септември – денят, в който през 1951 година е основана Световната конфедерация по Физиотерапия (WCPT), понастоящем Световна Физиотерапия (WPT).

Този ден бележи единството и солидарността на физиотерапевтичната общност по света и е възможност за признание към физиотерапевтите за ролята им в обществото и работата им за поддържане на здравето и благополучието на пациентите. Професията на физиотерапевтите е уникална по своята същност защото дава възможност за превенция и профилактика на социално значими заболявания и играе съществена роля за възвръщане на независимостта и качеството на живот на най-уязвимите хора.

В условия на пандемия, кинезитерапевтите и рехабилитаторите играят ключова роля за защита на индивидуалното и обществено здраве. Физиотерапевтите играят също съществена роля за ранната и последващата рехабилитация при лицата, преболедували КОВИД-19 и затова тази година темата е свързана с темата от миналата година – „Рехабилитация при продължителен КОВИД“. Нека дори и в тези трудни времена работим всеотдайно заедно, рамо до рамо, за издигане на профила на професията на високо ниво. Честит празник!

#Worldptday2021