0892 29 97 72 0888 60 86 54info@bgapt.org ; info.bgapt@gmail.com

Уважаеми колеги,

За поредна година членове на  Асоциацията на физиотерапевтите в България (АФБ) и Българска Организация по Спортна Кинезитерапия (БОСФТ) имаха честта да бъдат поканени и да участват в осигуряването на състезателите в Международния турнир и Световната купа по художествена гимнастика провели се в периода 4-7.04.2024г. и 11-14.04.2024г. в зала Арена Армеец, гр. София.

За осигуряването на дейността на колегите се погрижиха с високотехнологична апаратура от Hiperrice и Compex предоставени от Алнед медикал, Перскиндол предоставен от Кенди фарма и кинезиологичен и атлетик тейп предоставен от Thera-band и Cramer.

Колегите обмениха опит, както по между себе си, така и с физиотерапевти работещи с националните отбори на останалите водещи държави в този спорт за щастие в който България доминира. АФБ благодари на всички доброволци, които се включиха. Доброволчеството е изключителен добродетел, който е ценен по целят свят. С този акт ние показваме, че сме професионалисти на световно ниво. Това се доказа и от изключителният интерес на чуждестранните състезателки и техните екипи, които ни се довериха.

Студенти от Медицински колеж, към Медицински университет – гр. Пловдив и Национална Спортна Академия „Васил Левски“ гр. София също се включиха като доброволци и бяха включени заедно в екип с техни дипломирани колеги, като имаха възможност да наблюдават работата им по възстановяването на състезателите, както и да се включат под тяхно наблюдение. Благодарим на всички студенти за желанието и инициативността им да придобиват нови знания и да се развиват !